DoR caută un comunicator iscusit

Știm ce poate un povestitor bun, căci avem mulți în echipă. Dar în acest moment mai toți sunt reporteri, editori,…

Tu ne povestești cel mai bine, îți spun prietenii, fie că organizează un eveniment, fie că încearcă să promoveze un proiect. Uneori îi ajuți și fără să te roage. Știi că ar merge scris mai scurt și mai direct textul de lansare. Și că proiectul e prea important să rămână doar în social media, așa că anunți prin email 30 de oameni care știi că ar fi interesați. Le inventezi mini-campanii, le sugerezi amplificatori (media, oameni cu rețele sociale extinse), trăiești din jocuri de cuvinte, te bucuri când o idee de-ale tale ajută poveștile altora să ajungă cât mai departe.

Dacă te regăsești în descrierea de mai sus, te vrem în echipa DoR.

Căutăm pe cineva care să dea o viață nouă și cât mai cu ecou poveștilor pe care le spunem și celorlalte proiecte pe care le facem. Cineva care să înțeleagă intuitiv cum vorbim despre lume și să aibă grijă ca materialele DoR – publicate în revistă sau online, înregistrate audio, spuse pe scenă – să ajungă la cât mai multă lume, din cât mai multe bule. Când Jo Ilie scrie despre cutremur, cum facem să știe tot orașul despre el și să rămână un subiect de discuție multă vreme după publicare? Când apare un episod din Pe Bune, cum facem cât mai mulți oameni să se plimbe cu el în urechi? Iar când vin câștigători de premii internaționale de jurnalism în România la The Power of Storytelling, cum facem să audă de ei toți cei care ar rezona cu munca lor?

Știm ce poate un povestitor bun, căci avem mulți în echipă. Dar în acest moment mai toți sunt reporteri, editori, producători. Avem nevoie lângă ei de cineva motivat să le reîmpacheteze munca pentru publicuri noi și să-i crească astfel nu doar distribuția, cât și relevanța.

Poate lucrezi în PR sau ești copywriter sau ești un curator de povești. Sau ești la început de drum în comunicare, dar arzi de nerăbdare să faci așa ceva. Știi ce se întâmplă în lume, urmărești știrile, ai urechea plecată către societate, cultură, media și politică. Fără să fii neapărat expert în toate aceste domenii, știi unde să citești sau pe cine să întrebi ca să poți sintetiza informații. Scrii în română și în engleză cu aceeași ușurință. Ideal, cunoști mai bine decât noi algoritmii, uneltele de măsurare și noutățile din social media, precum și formele de comunicare directă (trimitem săptămânal un newsletter către abonați). Te entuziasmează să cunoști oameni noi și știi să faci conexiuni între ei. Lucrezi bine în echipă, mai ales în echipe mici de creație.

Rolul de povestitor al DoR și The Power of Storytelling este full-time. Nu e un job de opt ore la birou – într-o zi poate dura mai puțin, în altele mai mult –, dar volumul de muncă e mare și adesea imprevizibil. Sunt perioade aglomerate în care avem nevoie de tine în redacție, zile cu ședințe, întâlniri și evenimente, dar și zile cu program mai lejer. Contăm pe abilitatea ta de a-ți organiza timpul, de a-ți prioritiza to-do-urile, precum și de a răspunde „prezent” când echipa are nevoie de tine – uneori seara, uneori în weekend. Pentru că vei fi reporterul și povestitorul in-house, terenul tău sunt redacția și universul DoR, așa că va trebui să le stăpânești.

Ideal ne dorim să încheiem selecția la început de mai și să începi munca până la 1 iunie. Cei care trec de prima rundă vor avea și o probă practică.

Pentru început, completează acest formular de aplicare (varianta preferată) SAU trimite documentele de mai jos în format PDF, la dor@decatorevista.ro, până pe 15 aprilie. Folosește subiectul „Comunicator DoR – Nume Prenume”.

  • CV – nu e nevoie să respecte vreun format standard. Vrem să înțelegem mai bine istoria ta educațională și profesională;
  • Trei experiențe cu care te mândrești și în care ai comunicat/amplificat/povestit munca altora. Maximum 500 de cuvinte (în total).
  • De ce crezi că DoR e locul potrivit pentru dezvoltarea ta profesională. Vrem să vedem cum se intersectează dorințele tale de viitor cu ce ai dedus că sunt valorile DoR/PoS și direcția noastră editorială. Maximum 300 de cuvinte.
S-ar putea să-ți mai placă:
Spre DoR #2, pe puncte

În timp ce scriu aceste rânduri – sâmbătă după-amiaza – o parte din echipa DoR traversează Bucureștiul de la un…

Seminariile The Power of Storytelling – Eugen Erhan, 29 octombrie

Luni, 29 octombrie, vă așteptăm la un nou Seminar PoS, o discuție despre meșteșugul poveștilor cu designerul grafic…

Te abonezi și citești 2017

De câțiva ani, februarie e luna cadourilor pentru abonații DoR. Anul acesta venim cu noutăți: dăm cadou cărți…

Fii supereroul 102%. Susține poveștile bune.

Te hipercalifici în funcția de erou redirecționând cei 2% din impozitul pe venit către Media DoR, asociația non-profit…

Problema candidatului independent

Poate Nicușor Dan, un matematician calm, timid și calculat să câștige Primăria Bucureștiului?

Editorial

A lega fire e o bună parte din ce am încercat să facem în cei 5 ani de DoR. Spun o bună parte, pentru că nu de…

Teodora, handbalul și idolul

Cum s-a îndrăgostit o handbalistă de nouă ani din Războieni de sportul Cristinei Neagu.

Noaptea Lungă a Filmelor Scurte: Sau lumea văzută prin scurtmetraj

Echipa ShortsUP, despre cum au evoluat temele selecțiilor din Noaptea Lungă a Filmelor Scurte și ce spun ele despre…

Lansăm #17 cu DoR Live à la Cluj

Evenimentul este sold-out // Miercuri, 17 septembrie, revista prinde viață. Lansăm Decât o Revistă #17, numărul…

Putere

În avanpremiera numărului #7, care va ieși în weekendul viitor, iată editorialul din deschidere. E despre PUTERE,…

Te abonezi și câștigi: Rucsac Eastpak

În fiecare zi din februarie organizăm o tombolă cu premii pentru cei care se abonează în ziua respectivă. Câștigătorul…

Bucureșteanul mulțumește

Acum o lună v-am cerut sprijinul ca să continuăm proiectul Bucureșteanul. Lucrăm de la el pro-bono de aproape…

S-a lansat DoR #3

Joi, 22 iulie, s-a lansat al treilea număr din Decât o Revistă. În București, o găsești din acest weekend, iar…

Te abonezi și câștigi: Dilema Veche

În fiecare zi din februarie organizăm o tombolă cu premii pentru cei care se abonează în ziua respectivă. Cadoul…